Козельщинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

В області працюють над створенням Коаліції 1325 Полтавщина. ОГС запрошують долучитись.

Дата: 18.03.2024 13:26
Кількість переглядів: 36

Фото без опису

 

   Резолюція Ради Безпеки ООН 1325 “Жінки, мир, безпека” є однією з найбільш важливих резолюцій РБ ООН у сфері політики безпеки, визнає що збройна агресія і кризи по-різному впливають на жінок і дівчат та чоловіків. Так жінки є більш вразливими до проявів фізичне, психологічне, сексуальне й економічне насильство переслідує жінок – і загострюється в часи криз.

 

Цей документ наголошує на важливій ролі жінок у запобіганні і врегулюванні конфліктів та в розбудові миру, а також закликає держави-члени забезпечити більш активну участь жінок на всіх рівнях прийняття рішень в національних, регіональних і міжнародних інститутах, у механізмах запобігання, управління та вирішення конфліктів. Резолюція стала інституційною рамкою для інтеграції жінок до безпекового сектору.

 

Водночас Радбез відзначив, що коли до врегулювання конфліктів і відбудови мирного життя залучати більше жінок, то мир настає раніше, а постконфліктне і післявоєнне суспільство швидше долає депресію, стає уважнішим до гуманітарних питань (освіта, екологія, права людини, охорона здоров’я і соціальний захист).

 

З метою реалізації завдань Резолюції 1325, відпрацювання практичних заходів та реалізації майбутні грантових проектів та ініціатив, в області ведеться робота над утворенням «Коаліції 1325 Полтавщина», до якої увійдуть ініціативні громадські об’єднання та представники влади.

 

Коаліції 1325 є ефективною формою співпраці влади та громадських організацій шляхом утворення неформалізованого об’єднання, до складу якого входять представники і представниці громадських організацій, влади, сектору безпеки та оборони, медіа, а також людей на рівні регіону.

 

Формування Коаліції 1325 на регіональному рівні дозволяє консолідувати зусилля представників експертного середовища від всіх ланок та структур в питаннях подолання гендерних розривів, протидії насильству, надання психосоціальної підтримки та інших сервісів.

 

Наразі в області визначено першочергові заходи з утворення Коаліції, а саме:

- формування фокус-активу громадських організацій та фізичних осіб, які здійснюють заходи спрямовані на посилення гендерної рівності, протидії домашньому та гендерно зумовленому насильству, психологічній підтримці постраждалого населення, гуманітарній допомозі, адвокатській та просвітницькій діяльності тощо;

- відпрацювання положень меморандуму та регламенту взаємодії майбутній;

- формування пропозицій та доповнень до Обласного плану заходів щодо виконання в області Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 "Жінки, мир, безпека" на період до 2025 року та інше.

 

Тож, якщо Ви представник міжнародної, громадської чи благодійної організації та маєте зацікавленість у активній співпраці в межах майбутньої Коаліції 1325 Полтавщина запрошуємо заповнити анкету учасника робочої групи https://forms.gle/5mAaWu5oEFyZ664GA , яка доступна до 27.04.2024.

 

Чим це важливо для представників NGO?

В першу чергу від участі в Коаліції виграють маленькі або новостворені організації, адже окрім менторства від іменитих партнерів, вони матимуть можливість напрацювати собі грантову історію і залучити додаткові ресурси для реалізації завдань Резолюції та посилення своєї проєктної діяльності.

 

Також запрошуємо підписатись на новостворену сторінку Коаліції в мережі Facebook https://www.facebook.com/1325poltavaregion 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь