A A A K K K
для людей із порушенням зору
Козельщинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

«Про здоров'я дітей в еру цифрових технологій».

Дата: 07.12.2023 14:44
Кількість переглядів: 35

Фото без опису

 

   У наш час психологи твердять, що цифрові технології мають величезний вплив на дитину. Подобається нам це чи ні, але сучасні технології повністю порушують наші звичні уявлення про навколишній світ.

Тоді як батьки сперечаються про те, як мобільні пристрої впливають на соціальну, емоційну й фізичну сфери дітей, самі діти вже не можуть уявити своє життя без цих гаджетів. Психологи замислюються про шляхи використання впливу мобільних пристроїв на розвиток дитини.

Більшість дослідників сходяться на думці, що у використанні смартфонів дітьми є і переваги, і недоліки, водночас сперечаючись, як цифрові технології можуть змінити життя майбутніх поколінь. При цьому необхідно знати як зберегти фізичне та психічне здоров'я дітей в епоху цифрових технологій.

           1. Обмежуйте час використання дитиною мобільного телефону.

           2. Заохочуйте фізичну активність.

Надмірний час, який дитина проводить перед екраном комп'ютера або смартфона, призводить до нестачі фізичної активності, надмірної ваги та інших негативних наслідків. Заохочуйте дитину більше часу приділяти фізичним заняттям, будь-якою роботою на свіжому повітрі.

           3. Звертайте увагу на психічний стан дитини.

Психологи вбачають зв'язок між популярністю соціальних мереж і мобільних технологій та зростанням темпів розвитку депресії, тривожності, спроб суїциду в сучасних дітей. Батьки, які знають про симптоми психічних захворювань і дитячих травм, можуть за потреби швидше допомогти дитині.

          4. Навчіть дитину долати стрес.

В останні часи на дітей чинить великий тиск прискорюючий темп життя. Коли батьки вчать дитину технік медитації й решти способів зниження стресу, вони можуть поліпшити її психічне здоров'я й загальний добробут. Фізичне розвантаження організму, напруження та стрес легко зняти, коли дитина займається улюбленою справою.

          5. Мотивуйте дитину більше спілкуватися з друзями.

Легко подумати, що соціальні мережі розширюють можливості для спілкування та дружніх взаємин дитини з однолітками. Однак серед сучасних дітей і підлітків зростає почуття самотності. Батьки повинні залучати дітей до участі в масових заходах, які забезпечать дитині взаємодію з однолітками.

          6. Вивчайте Інтернет-ресурси, присвячені здоров'ю.

          7. Установлюйте для дитини правила поведінки перед сном.

Сон вкрай необхідний дітям. Установлюйте правила гігієни сну для всієї родини: наприклад, залишайте мобільні телефони в певному місці поза спальнею.

          9. Розкажіть дитині про те, як відволікатися від мобільного телефону й бути у безпеці.

Коли людина використовує мобільний телефон, це відволікає її увагу від інших ситуацій. Діти повинні розуміти, що їх здоров'я й безпека важливіші, ніж розмова телефоном.

  10. Поясніть дитині, що використання цифрових технологій не завжди означає високу продуктивність.

         11. Розвивайте в дитині людські якості.

         У міру розвитку цифрових технологій у дітей зменшується досвід реального спілкування з однолітками. Давайте дитині можливість гратися, займатися творчістю, виявляти цікавість до навколишнього світу.

Здорова дитина в майбутньому це успішна і щаслива людина.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь