A A A K K K
для людей із порушенням зору
Козельщинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Шановний роботодавцю!

Дата: 06.09.2023 14:10
Кількість переглядів: 43

Постановою Кабінету Міністрів від 22.08.2023 № 893 «Деякі питання надання роботодавцям компенсації фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю» затверджений Порядок надання роботодавцям компенсації витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю (далі – Порядок).

Облаштування робочого місця це комплекс заходів та засобів, вжитих роботодавцем для адаптації та розумного пристосування робочого місця працевлаштованої особи з інвалідністю згідно з документом, в якому визначена така рекомендація, з урахуванням потреби такої особи.

Компенсація надається регіональним центром зайнятості роботодавцю за облаштування робочого місця працевлаштованої особи з інвалідністю, а саме за придбаний (придбані) роботодавцем допоміжний засіб (допоміжні засоби) для облаштування робочого місця працевлаштованої особи з інвалідністю, перелік яких визначений в додатку 1 до Порядку.

Виплачується компенсація в розмірі фактичних витрат роботодавця за облаштування робочого місця працевлаштованої особи з інвалідністю, але не вище граничного розміру компенсації. Граничний розмір компенсації не може перевищувати 15 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня календарного року, в якому приймається рішення про її надання, для осіб з інвалідністю І групи (у 2023 році до 100,5 тис.грн.), 10 розмірів мінімальної заробітної плати — для осіб з інвалідністю ІІ групи (у 2023 році до 67 тис.грн.).

Для отримання компенсації роботодавець подає до центру зайнятості розташованого за місцем провадження діяльності роботодавця:

- заяву щодо надання компенсації за формою, визначеною додатком 2 Порядку;

- копії документів, які підтверджують працевлаштування особи з інвалідністю та придбання роботодавцем допоміжних засобів для облаштування робочого місця.

Заява може бути подана особисто до центру зайнятості у паперовій формі та в електронній формі (засобами офіційного веб-сайту Державного центру зайнятості; за допомогою засобів електронних комунікацій шляхом надсилання заяви з накладенням електронного підпису; на офіційну адресу електронної пошти відповідного центру зайнятості; засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг).

Роботодавець подає заяву протягом 90 календарних днів з дня працевлаштування особи з інвалідністю.

Пунктом 7 Порядку визначено ряд підстав, за якими компенсація не надається: зокрема:

  • особа з інвалідністю протягом 180 календарних днів, що передують дню її працевлаштування відповідно до вимог цього Порядку, перебувала у трудових відносинах з роботодавцем, який подав заяву;

  • особа з інвалідністю станом на дату її працевлаштування на умовах Порядку не була застрахованою особою та інші.

Рішення про надання або відмову в наданні компенсації приймається регіональним центром зайнятості протягом 10 робочих днів з дня подання документів та оформляється наказом регіонального центру зайнятості.

Компенсація виплачується протягом п’яти робочих днів з дня прийняття рішення про надання компенсації на рахунок роботодавця.

 

Детальну інформацію Ви отримаєте за тел. 050 189 20 76 або безпосередньо звернувшив до  Козельщинського відділу служби зайнятості с.Козельщина вул.Партизанська, 10. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь