A A A K K K
для людей із порушенням зору
Козельщинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Потерпілі на виробництві зможуть одержати грошову компенсацію на відшкодування додаткових потреб

Дата: 08.08.2023 17:03
Кількість переглядів: 212

Фото без опису

 

   У зв'язку з тим, що з 1 січня 2023 року Пенсійний Фонд України став уповноваженим органом в системі загальнообов'язкового державного соціального страхування, всі функції, пов’язані зі здійсненням різного виду страхових виплат, опинилися в полі зору працівників Фонду.

Наразі в царині соціального страхування з’явилися новації, які необхідно поширити у широких колах громадськості, адже мова йде про виділення коштів – так звану грошову компенсацію додаткових потреб потерпілих на виробництві.

У чому саме полягають додаткові потреби людей, що опинилися в скрутній життєвій ситуації після того, як одержали травму при виконанні службових обов’язків? Це спеціальний медичний догляд, постійний сторонній догляд, побутове обслуговування, придбання засобів гігієни та виробів медичного призначення. Але, зрозуміло, що у кожному окремому випадку така потреба повинна бути підтверджена висновком МСЕК чи індивідуальною програмою реабілітації потерпілого.

Підґрунтям для впровадження нововведень і, відповідно, виділення державою коштів стала постанова уряду “Деякі питання реалізації прав потерпілих внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання на отримання соціальних послуг” №775 від 14.07.2023 року.

Сьогодні Головне управління Пенсійного Фонду України вже виконало першочергові законодавчі вимоги, розіславши повідомлення до виконавчих органів сільських, селищних, міських рад про зміни щодо надання соціальних послуг з догляду потерпілим для оформлення заяв відповідного зразка.

Наступний крок – за відповідальними працівниками територіальних громад. Саме вони повинні довести інформацію до людей, які потребують допомогу зазначеного виду. За статистикою, на Полтавщині нині налічується 54 таких особи.

У тому разі, коли потерпілі на виробництві не мають можливості оформити заяву про виділення коштів через територіальну громаду, або у разі будь-яких змін у документації, громадяни, які на даний час знаходяться під опікою Пенсійного фонду, або їх представники можуть звернутися до сервісних центрів Фонду особисто, щоб надати необхідні документи.

 

Важливо! Заяви на одержання допомоги від потерпілих на виробництві, зареєстровані протягом серпня п.р., будуть надані на відшкодування у вересні за попередній місяць. Якщо ж заява буде зареєстрована у вересні або пізніше, то відшкодування здійснюватиметься з дати надходження заяви.

 

Головне управління Пенсійного фонду

України в Полтавській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь