A A A K K K
для людей із порушенням зору
Козельщинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

ПОСУД ДЛЯ МОЛОКА ТА МОЛОЧНИХ ПРОДУКТІВ

Дата: 01.09.2023 10:00
Кількість переглядів: 50

Фото без опису

 

   Молоко та кисломолочні продукти дозволено продавати на агропродовольчих ринках лише в скляному, глиняному, глазурованому, алюмінієвому та емальованому посуді - це регламентує п. 5.7 «Ветеринарно — санітарних правил для ринків»: «Молоко, масло, сметана, сир повинні доставлятися для продажу в чистому посуді (скляному, глиняному, глазурованому, алюмінієвому, емальованому), щільно закритому кришками».

Це тому, що тільки такий посуд можна якісно очистити, помити мийними засобами, ретельно змивши проточною водою, обмити окропом, прокип’ятити, обробити парою, і це буде якісна повноцінне очищення! Продукти в такій тарі довше залишатимуться свіжими та будуть безпечними для споживання.

Але дуже часто продавці нехтують цією вимогою, тому реалізують молокопродукти в пластикових пляшках з-під води, солодких газованих напоїв. А оскільки ці ємності є одноразового використання, це небезпечно. Адже використовуючи одноразову пляшку вдруге, люди піддають себе ризику, який прямопропорційно підвищується кратності повторного використання пластикової тари. 

При багаторазовому використанні на них з'являються внутрішні подряпини і тріщини, які є досить затишним місцем для розвитку бактерій та розмноження мікроорганізмів. Пластик не щільний, такий посуд дуже важко вичистити, рівень бактерій у ньому перевищує гранично допустиму норму для організму людини. Крім того, його неможливо простерилізувати чи ретельно обробити мийними засобами. Скільки б не мити пляшку, бактерії все одно залишаться в мікротріщинах, адже вузьке горлечко, різні форми пляшок не дадуть змоги очистити пляшку ретельно. Ось чому одноразовий посуд не передбачає повторного використання.

Пластик з часом починає виділяти токсичні речовини, які потрапляють до харчових продуктів та можуть викликати серйозні захворювання. Якщо цих аргументів недостатньо, не зайве подумати про походження пляшок, в яких продукти вже стоять на прилавку. Якими б чистими вони не виглядали ззовні, невідомо звідки вони взяті, хто до них торкався та з чим вони контактували.

Слід пам’ятати, що пластикові пляшки після вживання напою підлягають утилізації та не використовуються для повторного вжитку.

 

В.о. начальника Кременчуцького

районного управління                                                          Євгеній ЛАТУХІН

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь