Козельщинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Оголошення про намір здійснити зміну тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами, що надаються КП «Козельщина»

Дата: 09.07.2021 15:05
Кількість переглядів: 7866

 

На виконання пункту 2 розділу ІІ Порядку інформування споживачів про намір зміни тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності, затвердженого Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 05 червня 2018 року № 130 комунальне підприємство «Козельщина» доводить до відома споживачів про намір здійснити у 2021 році зміну тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами.

Комунальне підприємство «Козельщина» Козельщинської селищної ради надає послуги з поводження з побутовими відходами (вивезення та розміщення ТПВ). Дані послуги є збитковими (це зумовлює погіршення фінансового стану підприємства, умов господарювання, зростання величини кредиторської заборгованості).

Підвищення тарифу на послуги з поводження з побутовими відходами зумовлено рядом факторів, з урахуванням місцевих особливостей надання послуг.

Підставою для перегляду тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами (вивезення та розміщення ТПВ), які були введені в дію з 22.03.2016 року, стало підвищення цін на паливо-мастильні матеріали, запасні частини, комплектуючі та заробітну плату.

Так вартість дизпалива на 1.03.2016 р. становила 16,30 грн за 1 літр, а на 1 червня 2021р. вартість дизпалива становить 27,36 грн за 1 літр, процент підвищення ціни 167,9 %,

Збільшення законодавчо встановленого розміру мінімальної заробітної плати із 1378,00 грн у 2016 році (закладеного в діючий тариф) до 6000,00 гривень на 1.01.2021 року, зріст в 4,36 рази.

Збиткова діяльність підприємства зумовлює до зменшення його фінансових ресурсів.

Таким чином, діючі тарифи на послуги вже не можуть виконувати свого економічного призначення і повертати підприємству кошти, затрачені на виробництво.

У зв’язку з вищезазначеним, КП «Козельщина» проведено розрахунки тарифів відповідно до Порядку формування тарифів на послуги з вивезення та захоронення побутових відходів, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 26.07.2006 р.  №1010.

Періодичність надання послуг згідно графіків та заявок споживачів.

Приведення тарифів на комунальні послуги  з поводження з побутовими відходами (вивезення та розміщення ТПВ) до економічно обґрунтованих витрат дасть можливість:

  • надавати своєчасно та якісні послуги споживачам з вивезення та розміщення твердих побутових відходів згідно графіків;
  • своєчасну оплату за придбані енергетичні ресурси, отримані послуги інших підприємств;
  • налагодити високоякісну роботу та економічну стабільність підприємства;
  • своєчасно сплачувати податки, збори та обов’язкові платежі до бюджету.

Комунальне підприємство «Козельщина» Козельщинської селищної ради звернулось до виконавчого комітету Козельщинської селищної ради із заявою та розрахунковими матеріалами для встановлення тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами для смт. Козельщина, а саме:

  1. Вартість вивезення 1м3 ТПВ:

Категорії споживачів

Загальна вартість 1 м3, грн

В т.ч. ПДВ, грн

Населення

54,43

9,07

Бюджетні установи

56,29

9,38

Інші споживачі

61,19

10,20

  1. Вартість розміщення 1м3 ТПВ:

Категорії споживачів

Загальна вартість 1 м3, грн

В т.ч. ПДВ, грн

Населення

24,54

4,09

Бюджетні установи

25,92

4,32

Інші споживачі

28,18

4,70

 

  1. Вартість послуги з поводження з побутовими відходами у розмірі 30,00 грн у місяць з одного домогосподарства.

Зазначені тарифи на послуги з поводження з побутовими відходами плануються ввести в дію з 1 серпня 2021 року.

Зауваження та пропозиції щодо планових тарифів на 2021 рік від фізичних та юридичних осіб приймаються з 9 липня 2021 по 16 липня 2021 року за адресою КП «Козельщина»: вул.Остроградського, 75/15, каб.№22, смт.Козельщина, e-mail: [email protected] (із зазначенням в темі листа «зауваження та пропозиції до тарифів»).

 

Адміністрація КП «Козельщина»

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь